Стъклофибърни тапети

 Начало » Техническа информация » Технически качества
Указания за поставяне
Технически фишове
Технически гид за архитекти, дизайнери и други професионалисти
Сертификати за екологичност и негоримост
Технически качества

  Технически качества  
     
 
Колекция  NOVELIO® 2008  -  за бързо и лесно монтиране и пълно задоволяване на потребители с високи изисквания.

 

 

Изключителни технически качества

Стъклофибърните тапети представляват тъкан от 100% стъклена нишка, свпоследствие обработена за втвърдяване и повишаване на качествата.. Позволяват много добро изпълнение при поставяне  на голям диапазон от повърхности, включително обработен бетон, шпахловка, гипсокартон, дърво и други строителни повърхности. Декоративните стъклотапети са подходящи за употреба върху стени, прегради, тавани и други интериорни повърхности. Благодарение на невероятните им технически качества и обхват на декоративни завършеци, те са натрупали значителни привърженици от страна на  всички професионалисти по изграждане и поддръжка на сградите.

Стъклофибърните тапети са предпазени от износване, от гниене, и са в съответствие със стриктните стандарти за качество. Негорими, те предлагат добра устойчивост при  пожари и са особено подходящ за употреба в обществени сгради. Те са също издръжливи на удар, износване и механични деформации. Също така, стъклофибърните тапети осигуряват декоративно решение тъй като те не се деформират, напукват или разкъсват с времето.

 

Хигиеничното решение:

Стъклофибърните тапети позволяват стените да дишат естествено, в съответствие със здравните норми. Поради минералния си произход те създават електростатичен заряд и така не привличат влага, акарии или бактерии, които  причиняват  рискове от алергии. Тези съществени качества са допълнени от лесна поддръжка и безупречни хигиени стандарти, като ги правят идеални за употреба в хотели, обществени, офисни, административни  и жилищни сгради, т. е.  всички места с голямо движение на хора.

Стъклофибърните тапети са ценни и поради способността си да подобрява механичните характеристики на тяхната основа, като прикриват неравностите и малките пукнатини. В зависимост от силата на избраната материя, те не се влияят от влагата, което ги прави подходящи за употреба в зони с наличие на влага.

 

Бърз и лесен монтаж

В допълнение към изключителните технически качества на Стъклофибърните тапети, потребителите го ценят и за бързата му и лесна употреба. Те  се нанасят директно върху почистена, суха и изравнена повърхност, като предлагат съществено пестене на време. Стъклофибърните тапети също предлагат предимството да маскират дефектите на основата и крият микропукнатините.

След нанасянето с ролка на винилно или поливинилно лепило на водна основа върху стената, Стъклофибърните тапети се залепят от горе надолу, като всяка следваща ивица се поставя до предходната, без да се застъпват. След като стъклопакета се сложи, всички излишества се отрязват. Стените могат да се боядисат веднага щом ивиците изсъхнат след приблизително 24 часа според влажността на въздуха и вида на лепилото.

Стъклофибърните тапети Novelio® се поддържат лесно като се мият и могат да се пребоядисват до 5 пъти за освежаване на съществуващ цвят, или дори за пълна промяна на цвета.

 
     
  © 2021 RD 21. All rights reserved.
Design & Development : ConsultCommerce
Начало | Карта на сайта