Стъклофибърни тапети

 Начало » Техническа информация » Указания за поставяне
Указания за поставяне
Технически фишове
Технически гид за архитекти, дизайнери и други професионалисти
Сертификати за екологичност и негоримост
Технически качества

  Указания за поставяне  
     
 

Поставянето на Стъкло- фибърните тапети започва от единия ъгъл на помещението. Преди това подходящо винилно лепило се нанася в ширина от 2 метра по цялата височина. Лепило върху материала не се слага.

След поставяне на първия слой, вторият слой внимателно се долепя до него на ръка, като предварително стената се донамазва с лепило.
Изравняват се фигурите, ако има нужда. Краищата на съседните слоеве се нагласят и залепват плътно един до друг, без да се застъпят. Материалът има 5% гъвкавост, когато е напоен от лепилото, което улеснява нагласянето на снадката.

Въздухът под всеки току-що поставен слой се изважда внимателно, като се използва подходяща четка за тапети. Изглаждат се всички евентуални гънки.

Много внимателно материалът се пречупва в ъглите на помещението, при тавана, пода или съседни повърхности, върху които не се предвижда стъклено платно. Изрязва се с остър нож тип „cutter” като шпатулата служи за водач.

След доброто изсъхване на лепилото материалът се боядисва с акрилна боя – две ръце за всички типове с изключение на Pre-peint, който вид се боядисва еднократно.

 
     
  © 2021 RD 21. All rights reserved.
Design & Development : ConsultCommerce
Начало | Карта на сайта